*POLA 123/213*
– pola kekuatan pd SUARA. Iaitu anugerah/bakat pd suara. Bukan diukur pd suara ye. Merdu ke tak. Tapi ianya mempunyai aura dan tarikan dr segi suara.

– jika gagap ianya bkn bermaksud anda tak boleh tetapi anda seharusnya bercakap secara nada beralun.

– jika tak pandai guna suara , semestinya anda perlu belajar dan dilatih. Kerana anda sememangnya ada bakat dan potensi. Cuma perlu digilapkan lg.

– bercakap laju/spontan/berhujah/berdebat.

– hati2 kerana anda kebiasaannya cakap lepas/pedas/lawan cakap.

– kadang2 ckp kosong atau xserupa bikin maaa hehehe.

– blh berckp dgn baik. Tp xsmestinya blh bawa keuntungan atau tawan penyokong. Jadi tingkatkn komunikasi anda.

Boley2 org ada pola 123/213? Xifu sarankan anda belajar utk public speaking … 😊

*POLA 246/426*

– biasanya org yg ada pola ini kekuatan adalah dr segi suara juga tetapi lebih kepada keilmuan.

– menggunakan suara sebagai medium penyampaian ilmu.

– penyampaian lebih lembut berbanding pola 123/213 tadi.

– pandai syarahan/ceramah.
– ada idea/ilmu utk disampaikan atau diceritakan.

– kebiasaanya ada pada para guru/penceramah/motivator.

– biasanya sukakan ilmu. Dan seeloknya ceritakan ilmu itu utk dapatkn keuntungan.
– ada kaitan sama ada terlibat secara langsung/ xlangsung dgn dunia pendidikan ..

*POLA 966/696*

– Pola keberuntungan.
– biasanya org ada pola ni sgt minat dan suka berniaga.
– sgt bagus utk jadi usahawan.
– amat suka ambil risiko yg tinggi.
– org yg ada pola ini kebiasaannya dlm hidupnya cepat dapat untung dan berjaya.
– banyak peluang2 atau ruang bisnes yg sering datang kepadanya.
– sesuai jd usahawan dlm pelbagai bidang / pelaburan.

*POLA 156/516*

– pola travel to gain money. Hehe. Org yg ada pola ni kna byk travel bergerak sana ni dr satu tmpr ke satu tmpt br duit cpt masuk. Cthnya buat talk/seminar/meeting/closing dll.

– byk bekerja diluar atau outstation.

– rezeki byk dr outstation.

– kebiasaanya mudah rapat dgn industri atau individu dr industri logam/kejuruteraan atau dunia pertahanan.

– suka berfikir jauh dan sgt dlm.

– menyimpan byk maklumat dan suka berfikir sblm bertindak atau bercakap. Kebiasaannya pendiam. Hanya bercakap kpd perkara yg perlu dan penting shj.

*POLA 843/483*

– pola licik.pandai ‘kona2’ biasanya hehehe. Kebiasaannya byk trick dan bijak.

– sangat rajin berusaha.

– org yg ada pola ni biasanya selalu tercari2 kejayaan. Xpuas dgn apa yg dicapai dan sentiasa mencari. Maka duit senang habis .

– mudah bosan dan sentiasa tukar2 citarasa menyebabkan tidak fokus pd sesuatu.

– banyak idea dan inovatif. “Kilang idea”. Sesuai jd pengkaji atau mencebur dlm teknologi inovasi.

– terlalu banyak idea sehingga byk yg xdapat dilaksanakan. Sebagusnya kongsi idea tersebut dgn org lain.

– jika berniaga atau ada kerjaya- perlu buat mcm2 perkara.

– fokus pd sesuatu dan buatlah perubahan daripada bidang fokus tersebut.

*POLA 999*
– banyak peluang dan kejayaan.
– banyak idea.
– tamak. Mungkin sbb terlalu byk idea sehingga semua nya nk buat .
– kesunyian. Mumgkin disebabkan banyak masa habis utk menguruskan peluang yg banyak dtg dan idea yg banyak. Biasanya mahu lebih dr org lain.
– biasanya org ada pola ni ada byk dan pelbagai brg. Kalau kt rmh tu ada stor utk brg dia ajer hehehe.
– mempunyai Kuasa Minda yg Hebat. Anda blh capai kejayaan dlm masa yg singkat dlm bidang yg anda ceburi. Dengan syarat anda mestilah Fokus.
– punyai instict atau gerak rasa hati yg Kuat. Anda blh rasakan jika ada sesuatu yg xkena/mendapat ilham.

*POLA 459/549*

– pola 6th sense.
– kebiasaan org yg ada pola ini memiliki deria ke 6/gerak hati/ilham yg tinggi. Punyai firasat dan dpt merasakan/ketahui sesuatu lebih awl dr org lain.

– biasanya ada muslihat dan punyai muslihat licik utk manipulasi org lain. Lebih2 lg jika ada dgn dia bersama pola 753.

– kebiasaanya mendapat brg/aset/pemberian yg xdisangka/ dirancang.

– sukar mendapat sesuatu apabila dirancang. Sebaiknya rancang ala kadar dan bersedia.

– berkait atau terlibat secara langsung atau tdk langsung dgn dunia kesihatan termasuk pemulihan fizikal/mental/kaunseling.

– pesan xifu jika anda ada anak yg byk pola ni … bagus halakan mereka utk bljr dlm bidang kedoktoran / kepakaran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *